Kahvinkeittimen puhdistaminen


Likainen keitin on usein syy huonon makuiseen kahviin

Kahvin huonoon makuun voi olla montakin syytä mutta ihan ensimmäisenä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että itse keitin on puhdas. Päivittäisessä käytössä kahvinkeittimeen kertyy nopeasti mm. kahvirasvaa ja kalkkia, joka vaikuttaa merkittävästi kahvin makuun.

Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa kerran kuukaudessa

Varsinkin jos käytät kahvinkeitintä päivittäin, kannattaa se puhdistaa alla olevan ohjeen mukaisesti kerran kuukaudessa.

Näin puhdistat suodatinkahvinkeittimen oikeaoppisesti

Tarvittavat välineet

  • Puhdas vesikannu (1-2l)

  • Puhdistusjauhe (Puly Powder)

  • Sekoituslusikka

  • Puhdasta vettä

Työvaiheet

1. Täytä puhdas vesikannu vedellä (~1l) ja annostele 1rkl puhdistusjauhetta vesikannuun. Sekoita huolellisesti. Älä käytä tähän keittimen pannua!
2. Kaada pesuaineliuos keittimen vesisäiliöön, avaa tippalukko kokonaan ja laita keitin päälle.

3. Kun keitin on valmis, irroita suodatinsuppilo sekä kahvipannu keittimestä, pese ne astianpesuaineella ja huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä. Aseta tämän jälkeen suppilo ja pannu takaisin keittimeen.

4. Annostele ~1l raikasta vettä puhtaalla vesikannulla keittimeen ja laita jälleen keitin päälle. Kun keitin on keittänyt kaiken veden läpi keittimestä, huuhtele suppilo ja pannu huolellisesti.

Toista huuhtelu vielä kolmannen kerran, jonka jälkeen keitin on puhdas ja voit taas nauttia hyvän makuisesta kahvista!Käytä aina veden kaatamiseen puhdasta vesikannua. Älä käytä tähän kahvinkeittimen omaa, likaista pannua jolloin kierrätät siinä olevan kahvirasvan ja kalkin aina takaisin kahvinkeittimeen.


Suosittelemme käyttämään Puly Powder- puhdistusjauhetta. Useimmat markkinoilla olevat puhdistusaineet ovat yksinkertaisesti tehottomia ja ne eivät poista rasvaa keittimestä tarpeeksi hyvin. Puly poistaa jonkin verran kalkkia mutta se on ensisijaisesti tarkoitettu kahvirasvan poistoon keittimestä.


Puly Powder- puhdistusjauhetta voit ostaa kahvilalta tai esimerkiksi Kaffa Roasteryn verkkokaupasta.


Vinkki; Aseta puhelimeesi muistutus kahvinkeittimen puhdistuksesta kerran kuukaudessa - Näin puhdistus ei pääse unohtumaan ja se tulee varmasti hoidettua! Jaa tämä artikkeli myös ystävillesi!

184 katselukertaa0 kommenttia